Culy Kids: flensjestaart in alle kleuren van de regenboog (+ een handig basisrecept!)
Zet een échte eye-catcher op tafel met deze flensjes taart in alle kleuren van de regenboog. De verschillende kleuren maak je gemakkelijk zonder het gebruik van chemische kleurstoffen.
Met deze flensjestaart gooi je gegarandeerd hoge ogen op iedere verjaardag of feestelijke gelegenheid. Je snijdt ‘m in punten en eet het als een taart. Tussen de flensjes door zit een laagje room die alles goed bij elkaar houdt en het lekker smeuïg maakt.
Je kunt eindeloos variëren met de kleuren door groentesappen toe te voegen aan het beslag. De rode flensjes maak je door een beetje bietensap aan het beslag toe te voegen, de oranje door wortelsap, de groene door spinaziesap en de gele door geel vruchtensap.
Wees niet bang, want de smaak van de sappen proef je niet terug in de flensjes. Het gebruik hiervan is voor de kleur en puur natuur.
Bereidingswijze flensjes taart
- Klop in een kom de eieren en de suiker los.
- Giet al roerend beetje bij beetje de volle melk en de bloem door het beslag heen.
- Voeg de gesmolten boter, het vanille–extract en het zout toe. Mix voor een paar minuten goed door elkaar heen.
- Zet het beslag voor tenminste 1 uur in de koelkast.
- Klop voor de vulling in een schone kom de slagroom lobbig.
- Voeg de poedersuiker en een snufje zout toe aan de lobbig geslagen room. Klop verder op tot ‘ie goed dik is.
- Spatel als laatste de sour cream door het geheel heen en zet in de koelkast voor later.
- Verdeel het beslag voor de flensjes over vier kommen. Voeg bij iedere kom 1 fruitsapje toe voor de kleur en roer het goed door elkaar heen (speel met de hoeveelheden voor de perfecte kleur).
- Bak de flensjes zo dun mogelijk met wat roomboter in een hete pan. Per kleur moet je tenminste 6 flensjes met een diameter van zo’n 15 centimeter hebben. Is je pan groter? Hou daar dan rekening mee met de hoeveelheid van het beslag.
- Laat alle flensjes helemaal afkoelen.
- Wissel de flensjes in volgorde van kleur af met een dun laagje van de slagroomvulling.
- Wanneer alles op is, laat je de flensjestaart opstijven in de koelkast.
- Snij in dunne punten en serveer met poedersuiker, fruit of wat extra slagroomvulling.
Meer Culy Kids-recepten:
- Culy Kids: pastinaakfriet met sriracha-ketchup
- Culy Kids: brigadeiro (makkelijke chocoladetruffels met hagelslag van maar 3 ingrediënten)
- Culy Kids: tanghulu (gesuikerde fruitspiesjes)