Culy Homemade: flatbread met gegrilde prei, dille en chiliflakes
Prei heeft niet meteen het meest sexy imago. Onterecht natuurlijk. Want zoals dat gaat met elke groente, is het ook bij prei een kwestie van weten hoe je ‘m moet bereiden. Kijk maar naar dit flatbread met gegrilde prei.
Want reken maar dat door prei te grillen in de oven (met een klontje boter), de groente in een héél flatterend daglicht komt te staan. Extreem lekker op flatbread, met wat yoghurt en chiliflakes.
Wil je het gerechtje wat pimpen? Serveer er dan een (gebakken of gepocheerd) eitje bij, voor de nodige #eggporn. Of geef het wat meer body en lepel er wat kleine Hollandse garnaaltjes op.
En die flatbreads? Die kun je heel snel zelf maken, volgens dit recept. Geen tijd voor? Koop ze dan in de supermarkt, die van SOUQ zijn ook heerlijk.
Flatbreads met gegrilde prei, dille en chilivlokken
Zet de oven op de grillstand.
Halveer het witte deel van de prei en snijd in stukjes van 3 à 4 centimeter. Schik de stukjes op een bakplaat en leg de stukjes boter tussen de prei. Werk af met een royale snuf peper en zout.
Gril de prei gedurende een paar minuten, tot de randjes donker kleuren. Houd goed in de gaten dat de prei niet aanbrandt.
Besmeer intussen het flatbread met een royale laag Griekse yoghurt.
Haal de prei uit de oven en leg de stukjes op het flatbread. Werk af met een paar takjes verse dille en met wat chilivlokken.
Serveer onmiddellijk.
Meer makkelijke lunchgerechten?
- Culy Homemade: quesadillas met zoete aardappel en chorizo
- Broodje Griekse kipsalade (als lunch of bij de borrel)
- Culy Homemade: snelle pindadip met groenten (lekker als lunch)