Flatbread sandwich met pita en Palestijnse za’atar
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F02%2FPalastina-Zaatar.jpeg)
Merijn Tol en Nadia Zerouali hebben SOUQ gelanceerd: een heerlijke lijn mediterraan Arabische ingrediënten van topkwaliteit. Bij de producten horen fijne recepten, en wij mogen er eentje aan jullie verklappen: een flatbread sandwich met pita en Palestijnse za’atar.
Voor 1 persoon:
- 1 flatbread
- 2 eetlepels Palestijnse za’atar van SOUQ
- 3 eetlepels olijfolie
- Wat zwarte ontpitte pittige olijven
- Wat verkruimelde witte kaas (zoals feta, of Turkse of Marokkaanse witte kaas)
- Partjes tomaat
- Reepjes komkommer (liefst kleine komkommertjes)
- Takjes munt
- Takjes peterselie
Voor de pita
- 2-3 eetlepels Palestijnse za’atar van SOUQ
- Olijfolie
- Pitabroodje
Leg het flatbread voor je. Meng de za’atar met de olijfolie en bestrijk met een lepel het flatbread ermee.
Verdeel over het midden van het brood wat olijven, verkruimelde witte kaas, partjes tomaat, reepjes komkommer, takjes peterselie en wat muntblaadjes. Rol de sandwich op en eet gelijk!
Doe wat za’atar op een bordje en schenk er wat lekkere olijfolie naast. Dip stukjes pita (scheur het brood lekker met je handen) in de olie en dan in de za’atar.
Voor meer informatie over de collectie, zie: nadiaenmerijnsouq.nl.