Flammkuchen met geitenkaas, ui en hagelslag
Er zijn maar weinig Nederlanders die er niet mee zijn opgegroeid: een boterham met hagelslag. Mét flinke klodder boter of een dikke laag pindakaas, want anders klettert alles linea recta weer van je bammetje af.
Hagelslag is heerlijk én hagelslag kan met alles. Dat bewijst het nieuwe kookboek Het Hagelslagboek van Jennifer Foster & Lianne Koster. Want hagelslag hoeft echt niet alleen te dienen als broodbeleg. Combinaties als hagelslag met peperkoek of gorgonzola (ja, echt!) leveren heerlijke en verrassende recepten op.
Wij mogen dit recept voor flammkuchen met geitenkaas, ui en hagelslag uit het kookboek met je delen. We zijn immers allemaal dol op flammkuchen én op hagelslag, nietwaar?
Flammkuchen met hagelslag maken
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg het flammkuchendeeg met bakpapier op een bakplaat.
Verdeel de crème fraîche over het deeg tot een klein stukje voor de rand. Vouw de randen een stukje om.
Snijd de ui in dunne ringen. Verdeel de ui en de geitenkaas over het deeg.
Maal de peper over de geitenkaas. De flammkuchen kan de oven in voor 15 minuten.
Is de flammkuchen klaar en zijn de randen lekker knapperig? Hak de amandelen fijn en verdeel dit samen met de hagelslagmix over de flammkuchen.
‘Het Hagelslagboek’ van Jennifer Foster & Lianne Koster ligt in de (digitale) boekhandel voor €16,-.