Redactie
Redactie Diner 30 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Makkelijke paella met gamba’s en inktvis van Bart van Olphen

Wie weleens verlangt naar Spaanse zomeravonden, kan eigenlijk niet zonder een fijn paella basisrecept. Zo maak je een makkelijke paella met gamba’s en inktvis à la viskenner Bart van Olphen.

In deze editie van Fishy Friday maakt Bart van Olphen, viskenner van het YouTube-kanaal Barts Fish Tales, paella met gamba’s. Je moet even tijd uitrekken voor het stoven van de uien, maar terwijl je met een cerveza bij de pan rondhangt, krijg je een instant vakantiegevoel!

Paella maken: dit zijn de do’s en don’ts

Paella basisrecept: met gamba’s en inktvis

  1. Snij de uien klein.
  2. Neem een kleine koekenpan. Bak de uien op heel laag vuur gedurende 2-5 uur (!) totdat ze superzacht en lekker zoet zijn geworden. Roer af en toe. Zet apart als ze klaar zijn.
  3. Neem een andere (paella)pan en voeg de knoflook aan wat olijfolie toe op medium vuur. Voeg de peterselie toe en laat het 3-4 minuten pruttelen. Haal de koppen van de gamba’s en knijp deze uit in de pan. Voeg nu de inktvis en de witte wijn toe.
  4. Rasp de tomaat in de saus en laat het pruttelen totdat al het vocht is verdampt. Voeg nu 2 eetlepels uien toe (zie punt 1) en mix dit goed met de andere ingrediënten.
  5. Beweeg de saus naar de rand van de pan en rooster het paprikapoeder gedurende 15 seconden in het midden van de pan. Mix nu weer alles samen.
  6. Voeg nu de rijst toe en roer gedurende 1 minuut. Voeg de bouillon toe. Als de bouillon ongezouten is, voeg zout toe. Maal er peper bij en roer alles goed door elkaar.
  7. Kook de rijst gedurende 17-20 minuten voor ‘al dente’. Na 15 minuten voeg je de gepelde gamba’s toe en bedek je de pan met een krant of een deksel. Proef en serveer de paella. Enjoy!
Fish Tales

Meer over paella:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.