Filmpje: hoe maak je Indonesische sambal goreng tahu tempeh
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F10%2FChili-peper-stock.jpg)
Culy-lezer Paul Toorop maakte ‘Sambal goreng tahu tempeh’, oftewel: Indonesische gebakken tahoe & tempeh. Bekijk zijn fijne filmpje voor de werkwijze.
Voor 5 personen:
- 3 blokken tempeh
- 2 blokken tahu
- 5 blaadjes djeruk perut
- 2 blaadjes salam
- 5 lombok
- 5 sjalotten
- 2 eetlepels gula djawa
- 2 theelepels trassi bakar
- 7 centimeter laos
- 3 theelepels assem
- Ketjap manis
- Water
- Petehbonen
Het recept is in principe vegetarisch, maar de trassi bakar wordt wel van garnalen gemaakt. Deze kan eventueel weg worden gelaten (als je ‘m écht vega wilt), maar dit geeft wel de typische smaak aan het gerecht en kan niet echt vervangen worden.