Culy Homemade: fetadip met yoghurt en knoflookhoning
Serveer deze fetadip met yoghurt tijdens een borrel, barbecue of zelfs een avondje shared dining. De opgeklopte feta heeft een topping van pittige knoflookhoning, hiermee wil je sowieso je pita in dippen!
Het hart van deze fetadip bestaat uit opgeklopte feta. Die kloppen we op met Griekse yoghurt, citroensap en een scheut olijfolie. Vervolgens maken we de topping met honing. Die warmen we op samen met knoflook en chilivlokken, waardoor de smaken goed worden opgenomen in de zoete honing. En dat vormt een perfecte combinatie van zoute, zijdezachte feta met zoet en pittige honing.
Als laatste -voor extra crunch – nog een handje gehakte pistachenoten en de dip is klaar om geserveerd te worden. Bijzonder lekker met een koud wijntje in de tuin of op het balkon, of zet ‘m op tafel tijdens een groot Grieks diner.
Fetadip met yoghurt (opgeklopte feta met knoflookhoning)
- Snijd of brokkel de feta in kleine stukjes. Voeg toe aan een keukenmachine klopt ‘m op.
- Voeg, terwijl de keukenmachine draait, de Griekse yoghurt, olijfolie, citroensap en zout toe. Blijf kloppen tot de opgeklopte feta romig en zacht is. Proef de fetadip en voeg extra zout of citroensap toe, indien nodig.
- Maak vervolgens de knoflookhoning. Zet hiervoor een steelpannetje op het vuur en voeg de honing, knoflook en chilivlokken toe. Breng aan de kook en laat 2 minuten borrelen, zodat de honing de smaken goed opneemt.
- Verwarm ondertussen pita’s of andere broden om mee te dippen.
- Giet vervolgens de knoflookhoning over de fetadip en serveer met de pita’s en gehakte pistachenoten.
Nog meer lekkere dips:
- Taramosalata is overal: dit zijn de lekkerste combinaties
- Culy Homemade: labneh (hartige yoghurt-dip) met pistachenoten
- Culy Homemade: bagna cauda (Italiaanse knoflook-ansjovisdip met crudités)