Culy Homemade: feta wrap met spinazie, olijf en tomaat
Door verkruimelde Griekse kaas knapperig te bakken onstaat een smakelijke feta wrap, zo bewees de halve wereld de laatste maanden op social media. Wij besloten de TikTok-trend te volgen en er onze eigen Culy-draai aan te geven. Met een snelle vulling van spinazie, olijf en zongedroogde tomaat bouw je zo een originele lunch.
We schreven er al eerder over: door verkruimelde feta krokant te bakken ontstaat een zoute krokante ‘schelp’ waarop een zachtgebakken eitje erg goed gedijt. Bij Culy zien we deze TikTok-trend vooral als de ideale ondergrond voor een smaakvolle vulling. Enter de virale feta fried eggs à la Culy!
Fetawrap met spinazie, olijf en tomaat
- Verhit een scheutje olijfolie op medium vuur. Bak de spinazie en laat slinken. Roer er de olijven en de zongedroogde tomaatjes door. Bak nog 1 à 2 minuutjes mee en schep uit de pan.
- Bak in diezelfde pan de feta: maak een rondje van de verkruimelde feta (hou de vorm van een kleine, ronde taco in je achterhoofd) en laat op laag tot medium vuur smelten.
- Breek het ei op de feta en laat geduldig stollen. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
- Schep de feta wrap uit de pan en voeg de spinazievulling toe. Maak de feta wrap af met wat za’atar.
Liever met eigen ogen aanschouwen hoe het werkt? Bekijk alle stappen hier in onze Reel:
Meer voor de lunch?
- Culy Homemade: zo maak je een snelle lunch met een parathawrap
- Culy Homemade: lunch wraps met kip, kimchi en frisse yoghurtdressing
- Culy Homemade: snelle lunch tortilla met in chipotle gebakken eitjes