Voor deze Ferrero Rochertaart mag je ons ‘s nachts wakker maken
Ferrero Rochers zijn het soort chocolaatje waarbij je al naar een tweede grijpt voordat je de eerste ook maar achter je kiezen hebt. De knapperige hazelnoot, de crème rondom en het krokant chocolade-notenwafeltje langs de buitenkant: what’s not to love? Geen wonder dat ze een prima hoofdingrediënt zijn in taart. Dit recept voor Ferrero Rochertaart is dan ook de ultieme verwennerij!
Fatima ken je misschien van haar heerlijke hartige Marokkaanse gerechten (zoals haar pittige tonijnbroodjes waarvan we het recept eerder deelden), daarnaast is de foodblogster ook een kei in het maken van taarten en andere lekkernijen.
Deze Ferrero Rochertaart is zo’n lekkernij waarvoor je ons om 03:00 uur ‘s nachts wakker mag maken. Het recept staat in haar nieuwe boek ‘Uit de keuken van Fatima’ en wij mochten het recept delen.
Bereiding Ferrero Rochertaart
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met zonnebloemolie en bestuif met 2 eetlepels cacaopoeder. Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout en zet apart.
Breek in een andere kom de eieren en voeg de kristalsuiker en de vanillesuiker toe. Mix 2 minuten op hoge snelheid tot een luchtig beslag. Giet de zonnebloemolie en de melk erbij en mix nogmaals. Giet het kokend water in delen bij het beslag terwijl je op middelhoge snelheid blijft mixen. Voeg de droge ingrediënten uit de andere kom toe en mix 2-3 minuten.
Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak de cake in 30-40 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de cake daarna volledig afkoelen op een rooster.
Mix de roomboter op hoge snelheid in 2-3 minuten glad. Voeg de poedersuiker en het cacaopoeder toe en mix op hoge snelheid. Schraap tussendoor de zijkanten van de kom schoon. Voeg de Nutella toe. Blijf nog 5 minuten mixen tot een stevige Nutellacrème. Dek de kom af en zet 30 minuten in de koelkast.
Snijd de afgekoelde chocoladecake in drie delen. Plaats de eerste laag op het taartplateau. Bestrijk met 2 volle eetlepels Nutellacrème en verdeel er wat gehakte Ferrero Rocher over. Plaats de tweede laag erbovenop. Bestrijk weer met 2 eetlepels Nutellacrème en verdeel ook hier wat gehakte Ferrero Rocher over. Plaats de derde laag erbovenop en druk zachtjes aan. Bestrijk de gehele taart met een dunne laag crème en zet de taart 30 minuten in de koelkast. Bestrijk daarna de hele taart met een wat dikkere laag crème. Schep de overgebleven crème in een spuitzak en spuit wat toefjes op de taart.
Garneer met hele Ferrero Rocherbonbons en druk aan de zijkanten van de taart de gehakte hazelnoten. Bewaar de taart in een taartendoos in de koelkast. Laat de Ferrero Rochertaart 30 minuten op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert.
Uit de Keuken van Fatima van Fatima El Irari (utgeverij Nieuw Amsterdam) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 20,99.