Culy Homemade: fattoush salade met spicy vis
Ben je dol op vis, maar vind je het lastig om ermee te variëren? Try deze vis met een spicy kruidenkorstje. Een explosie van smaken uit het Midden-Oosten, met dank aan de za’atar en de fattoush salade (Libanese broodsalade) die we erbij serveren.
De vis met het spicy kruidenkorstje is vrij pittig, maar de frisse fattoush salade tempert die hitte. Is het jou algauw te heet? Voeg dan gewoon wat minder cayennepeper toe.
Wij gebruikten voor dit recept – geïnspireerd op een recept van Food52 – trouwens kabeljauw, maar je kunt natuurlijk ook een andere stevige witvis nemen. Check van tevoren even de viswijzer om ervoor te zorgen dat je een goede vis uitkiest.
Ook tof aan dit recept: het is een makkelijk maaltje voor doordeweeks. Klaar in nog geen half uur!
Fattoush salade met spicy vis
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Scheur het brood in stukjes, besprenkel met olijfolie en leg ongeveer 10 minuten in de hete oven, tot het knapperig is.
Begin alvast aan het spicy kruidenkorstje voor de vis. Roer de droge kruiden door elkaar in een kommetje. Voeg de geraspte schil van twee citroenen toe. Leg de citroenen daarna even opzij.
Doe de olijfolie bij de kruidenmix. Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat en wrijf de filets in met de kruidenmix.
Snijd één van de citroenen doormidden en leg de helften naast de vis op de bakplaat. Zet in de oven en bak gedurende 10 tot 15 minuten. Leg op dat de vis niet te droog wordt.
Maak ondertussen de fattoush. Snijd de komkommer en tomaten in vierkante blokjes. Meng met de granaatappelpitjes en de munt. Breng op smaak met wat citroensap en een flinke plens olijfolie. Bestrooi met peper en zout en meng er vlak voor het serveren de croutons doorheen.
Dien de vis op bovenop de fattoush salade en besprenkel met het sap van de geroosterde citroen.