Erwtensoep met pesto
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F12%2F185548113.jpg)
Deze erwtensoep met pesto, naar recept van Nigella Lawson, is lekker winters maar heeft wel een Italiaanse twist.
Voor 2 flinke koppen soep, of 4 kleintjes:
- 750 ml water
- 375 gram erwten
- 2 lente-uitjes
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel limoensap
- 60 ml verse pesto
- Paar eetlepels pijnboompitten
Kook het water in een grote soeppan. Doe de bevroren erwten, de lenteuitjes, het zout en de limoensap in het kokende water en laat het 7 minuten koken.
Doe het geheel in een blender (eventueel kun je het teveel aan water eventjes apart zetten en er later bijvoegen). Mix het geheel tot het een mooi mengsel is.
Voor de versiering kun je de pijnboompitten wat aanbakken en eroverheen strooien. Je kunt er eventueel ook nog croutons bij serveren.