Een goddelijke chocoladebom: English mud pie
Voor een flink stuk chocoladetaart mag je ons eigenlijk altijd wel wakker maken. Het liefst met veel pure chocolade en natuurlijk de nodige hoeveelheid roomboter. Dit recept voor een English mud pie van de blog Goed Boeren in de Stad is dan ook zeker een aanrader.
Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier. Zorg dat het bakpapier zo’n tien centimeter boven de rand uitsteekt. Verwarm je oven voor op 160 graden.
Verkruimel de Bastognekoeken (in de keukenmachine, met de hand of een deegroller) en smelt 40 gram van de boter in een pannetje. Voeg de koekkruimels toe en meng goed.
Verdeel het koekmengsel over de bodem van de vorm en duw goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven. Doe de rest van de boter, de room en de chocolade in een schaal en verwarm au bain-marie.
Klop in een andere schaal de eieren en de basterdsuiker luchtig. Giet een beetje van het chocolademengsel bij de eieren, meng goed en meng vervolgens de rest erdoor.
Bak de taart in anderhalf uur gaar. Laat 24 uur afkoelen in de koelkast.