Redactie
Redactie Diner 1 jan 2012
Leestijd: 1 minuut

Empanada’s

Empanada’s komen uit Latijns-Amerika, en worden bijvoorbeeld vaak gegeten in Argentinië of Colombia. Het zijn deegpakketjes met een vulling, zoals rundvlees, en een spicy sausje. 

Klik hier voor de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.

Het deeg
Kneed alle ingrediënten tot een mooi egaal deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.

De vulling
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook twee aardappels. Maak de paprika en de uitjes schoon en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de worst in stukjes. Prak de gare aardappels. Snijd het vlees in kleine stukjes. Meng het met de andere ingrediënten en breng het op smaak met zout, peper en tabasco.

Empanada’s
Rol het deeg uit. Steek er dan cirkels (doorsnede ongeveer 14 centimeter) uit. Verdeel de vulling hierover en vouw de cirkels dicht. Leg ze op de bakplaat. Roer het ei los in een kommetje. Bestrijk de empanada’s met ei en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.