Ellen’s tonijnsalade to die for
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F05%2FSchermafbeelding-2012-05-07-om-12.34.38.png)
Dit heerlijke recept voor tonijnsalade komt van de fijne blog MadeByEllen.com. Een echte aanrader; want deze dame maakt verukkelijke gerechten met verse ingrediënten en een flinke dot joie de vivre. Dit receptje is ook absoluut een must cook.
- 1 blikje tonijn (op water- of oliebasis)
- 1 sjalotje of klein uitje, fijn gehakt
- 2 theelepels kappertjes
- 80 gram augurken (liefst zoet/zuur), fijn gehakt
- Scheutje sap van de augurken
- 1 volle eetlepel mayonaise
- Scheutje zoete ketjap
- Peper en zout
Laat de tonijn goed uitlekken en voeg de fijngehakte ui en augurken toe. Doe daarna de kappertjes, zoete ketjap, mayonaise erbij. Roer alles goed door elkaar en voeg een scheutje augurkensap en peper en zout toe. Hussel nu nog een keer.
Je kan deze heerlijke tonijnsalade op een broodje eten maar met sla is deze ook erg lekker. Daarnaast serveer ik deze vaak op een stukje stokbrood als borrelhapje, delicious!
Lees meer recepten op MadeByEllen.com.