Culy Homemade: eitjes met dillecrème en baconflakes voor de kerstbrunch
Met eitjes voor de kerstbrunch scoor je altijd. Al helemaal als je ze feestelijk in een glaasje presenteert en gezelschap geeft van dillecrème, krokante hamsnippers en in boter gebakken brioche. In één woord? LUXE.
Gerookte plakken ham laten zich goed opbakken tot krokante hamsnippers: perfect voor een speelse presentatie. Liever geen vlees? Zet dan je favoriete vegetarische spekvervanger in. Wij zijn bijvoorbeeld fan van de producten van La Vie.
Gepocheerde eitjes voor de kerstbrunch (met dillecrème en baconflakes)
- Maak de dillecrème door de dille met de crème fraîche en de slagroom op te kloppen met een elektrische mixer tot een luchtige mousse. Schep dan in een spuitzak en leg koel.
- Snijd de brioche in vier dikke repen.
- Laat de boter smelten in een koekenpan en bak de briocherepen goudbruin. Schep uit de pan en leg apart.
- Snijd of scheur de gerookte ham in snippers van ongelijke grootte en bak ze krokant in de pan waar je zojuist de brioche in hebt gebakken.
- Pocheer de eieren volgens je favoriete methode (of ga voor zachtgekookte eitjes).
- Tijd om alles in een feestelijk glaasje te presenteren. Schik de briocherepen rechtop en spuit of lepel er wat van de dillecrème bij. Leg het gepocheerde ei er voorzichtig naast en maak af met de hamsnippers en wat extra dille.
Meer voor de kerstbrunch?
- Culy Homemade: kerst croissants met rivierkreeft (lekker bij de kerstbrunch!)
- Culy homemade: kerstgranola met pandan, kokos en cranberry’s
- Culy Homemade: kruidige kerstkoffie met slagroom en kaneel