Eiernoedels met pindasaus uit The Fast Five van Donna Hay
Steeds dezelfde gerechten koken uit je repertoire is dan wel razend makkelijk, echt spannend is het ook niet. Zo vindt ook Donna Hay. Daarom publiceerde ze onlangs haar nieuwe boek The Fast Five: een verzameling van al je favoriete recepten maar dan nét een beetje extra. Wij mogen het recept voor eiernoedels met pindasaus met je delen en daar ga je hoe dan ook van smullen.
The Fast Five van Donna Hay
In The Fast Five zie je al je favoriete recepten terug. Telkens wel net even anders dan hoe je ze gewend bent, want Donna Hay geeft er steeds vijf snelle smaaktwists aan. En da’s precies zoals we van haar gewend zijn: makkelijke, handige trucjes en altijd goed uitgelegd.
De recepten bevinden zich allemaal binnen je comfortzone. Je weet dat ze lekker zijn, maar ze kunnen net iets meer schwung gebruiken. Gelukkig kan dat supersnel en makkelijk. Donna Hay houdt je handje vast terwijl jij in de pannen roert, zodat je je favoriete gerechten stressloos van een spannende twist voorziet.
Eiernoedels met pindasaus van Donna Hay
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze af onder de koude kraan, laat uitlekken en zet opzij.
Maak de pittige pindasaus: roer in een kom de pindakaas, hoisinsaus, sojasaus, sesamolie, chiliolie en honing door elkaar.
Verhit een grote koekenpan op matig hoog vuur. Voeg de helft van de pittige pindasaus toe met de knoflook en lente-ui en verwarm 1 minuut. Doe het gehakt erbij en bak het in 7-8 minuten bruin.
Schenk de bouillon in een pannetje op matig laag vuur. Warm in 5 minuten op, voeg de rest van de pittige pindasaus toe en roer tot de saus heet en goed gemengd is.
Dien op: verdeel de pittige pindasaus over kommen en leg de hete noedels erop. Schep het gehakt, de lente-ui, rode chilipeper en geroosterde pinda’s erop.
The Fast Five (Uitgeverij Spectrum) van Donna Hay is nu te koop voor €34,99