Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 19 feb 2025
Leestijd: 2 minuten

Egg drop soup: de Chinese soep die je binnen 10 minuten op tafel hebt

Voel je je niet zo fit? Dan is Chinese ‘egg drop soup’ een eenvoudig gerecht om mee op te knappen. Deze kleurrijke soep maak je met minder dan tien ingrediënten en hij is binnen tien minuten klaar. Daarom is ‘ie ook het perfecte snelle gerecht voor dagen waarop je geen zin hebt om te koken.

Kooktijd 10 minuten

Ingrediënten

Voor 1 persoon:
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • Witte peper, naar smaak
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 bosui, in dunne ringen
  • 250 ml (kippen)bouillon
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1.5 eetlepels water
  • 1 ei, geklutst
Beoordeling
5 / 5 sterren. 6 x beoordeeld.

Supersnel soeprecept

In Nederland zie je ‘m niet zo vaak op de kaart staan, maar in (afhaal)restaurants in China staat hij er bijna altijd op: egg drop soup. Het is een troostende soep met superzacht gepocheerd roerei in een kruidige bouillon. Het lijkt een beetje op haaienvinnensoep (zonder haai!) en maïssoep, die je wél op de menukaarten van Chinese restaurants in Nederland vindt.

Egg drop soup is op de redactie vooral geliefd op dagen waarop we ziek zijn. Het is niet te zwaar op de maag, licht verteerbaar en zout. Maar het is ook een favo omdat de soep zo snel klaar is.

Natuurlijk kun je van de soep een vullende maaltijd te maken, dan zijn maïs en/of zeewier gebruikelijke toppings. Ook gefrituurde wontonreepjes zijn hierbij erg lekker. We houden het in dit recept simpel en maken de egg drop soup met slechts 6 ingrediënten: bouillon, kurkuma, maïzena, witte peper, bosui en natuurlijk ei.

Egg drop soup
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je egg drop soup

  1. Zet een kleine pan op het vuur en rooster de kurkuma en witte peper kort in de droge pan. Voeg na 30 seconden de olie toe, samen met de bosui, en bak 30 seconden.
  2. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook.
  3. Meng ondertussen de maïzena met de anderhalve eetlepel water. Voeg het mengsel toe aan de soep en roer kort.
  4. Kluts het ei samen met één eetlepel water. Giet het ei in de kokende soep. Binnen 10 seconden stolt het ei, haal daarna de pan van het vuur.
  5. Serveer de egg drop soup met extra gesneden bosui.
Egg drop soup
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer recepten voor als je ziek bent:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.