Culy Homemade: tomatensalade met mango en Vietnamese dressing
Deze tomatensalade met mango en een Vietnamese dressing is handig voor picknicks, om mee te nemen als kantoorlunch of als tegenhanger bij heet weer. Ook als bijgerecht bij vlees en vis kun je ‘m naar hartelust inzetten, als originele toevoeging aan de barbecue bijvoorbeeld.
Kortom: deze tomatensalade is een allemansvriend tot en met en wij gaan ‘m dan ook nog veel vaker maken.
Tomatensalade met mango en Vietnamese dressing
Maak eerst de dressing. Los daarvoor de suiker op in het hete water en voeg de rijstazijn, limoen en vissaus toe. Roer goed. Voeg de knoflook en de ringetjes chilipeper toe en roer opnieuw.
Doe de tomaten met de mango, de sjalot en de helft van de Thaise basilicum in een mengkom en voeg de dressing toe. Schep door elkaar en laat een paar minuten trekken. Verdeel de tomatensalade nu over borden en maak af met de rest van de Thaise basilicum.
Meer frisse salades?
- Culy Homemade: little gem salade met pistachedressing
- Komkommer-wakamesalade uit Cocina Nikkei (+ video!)
- Culy Homemade: pittige Aziatische kipsalade met gebakken uitjes