Redactie
Redactie Lunch 19 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Een homemade kerststol (of kerstbrood) bakken

Even een werkje, maar het resultaat is zó zalig: een eigen gemaakte kerststol (of kerstbrood). Geniet ervan!

Dit is een recept van Rudolph van Veen. Kijk op de website van 24Kitchen voor de bijbehorende video.

Verwarm de melk, gist en 1 eetlepel van de suiker tot het lauw is. Maak een kuiltje in de bloem en breek het ei erin. Voeg de rest van de suiker en de lauwe melk toe. Bestrooi de rand van de bloem met het zout en voeg de boter toe aan het kuiltje. Meng door elkaar en kneed tot een elastisch deeg. Vorm tot een bol bestrooi met bloem en laat afgedekt met plasticfolie rijzen.

Maal amandelen en suiker in de keukenmachine. Splits het ei, voeg het eiwit toe en laat draaien tot er een smeuïge amandelspijs ontstaat. Voeg eventueel ook de dooier toe. Kneed het amandelspijs door en rol er een pil van.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de rozijnen in de rum. Druk het deeg plat en bestrooi met kaneel en de rum rozijnen en kneed de vulling door het deeg. Laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.

Rol het deeg, bestrooid met bloem, ovaal uit. Leg de pil amandelspijs erop en klap het deeg dicht. Leg de stol op een met bakpapier beklede bakplaat en bak hem in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar.

Smelt de boter. Smeer de stol in met boter en bestuif met poedersuiker.

Kerststol
Culy.nl

Servies van Bowls and Dishes via Taste & Table

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.