Een heerlijke Moederdag aardbeientaart van Rutger
Het zijn mooie tijden voor Rutger. Hij won Heel Holland Bakt en bracht onlangs zelfs een eigen bakboek uit: Rutger Bakt. Speciaal voor Moederdag deelt hij graag een lekker recept met ons: een perfecte aardbeientaart voor alle moeders van Nederland!
Nog geen Moederdag-cadeau in huis? Rutger Bakt is een ideaal presentje. Voor €29,95 te koop in de (digitale) boekhandel.
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een vorm voor een taartbodem van ongeveer 28 centimeter in met boter en bestrooi deze met paneermeel. Schud het overtollige paneermeel uit de vorm. Doe de boter, suiker, zout en vanille-extract in een kom en mix deze enkele minuten tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe en klop goed door naar iedere toevoeging. Spatel als laatste de bloem en het bakpoeder door het beslag.
Schep het beslag in de taartvorm en druk deze met natte handen of een natte spatel gelijkmatig uit. Bak de taartbodem in 30 tot 35 minuten goudbruin en gaar. Stort de taart op een rooster en laat deze afkoelen.
Bestrijk de afgekoelde taartbodem met de gesmolten chocolade. Klop de slagroom met de poedersuiker op tot stijve pieken. Voeg de mascarpone en de aardbeienjam toe en klop dit door tot een luchtig geheel. Strijk het mengsel over de taartbodem en verdeel de aardbeien daarover. Bestuif de taart met een zeefje met poedersuiker. Garneer de taart eventueel met wat chocoladeschaafsel.
Tip: Door met een kaasschaaf over een (koude) reep pure chocolade heen te schaven kan je zelf gemakkelijk chocoladeschaafsel maken.