Een ei supermakkelijk pocheren: Culy style
Echte chefs pocheren een eitje in een handomdraai. Water koken, scheut azijn erin, draaikolk maken, eitje breken en erin laten glijden, 6 minuutjes erin, eiwit beetje bijvormen, en hoppatee. Makkelijk toch? Echter lukt het veel thuiskoks niet zo 1-2-3. Helemaal niet erg, snappen wij best. Daarom: een ei supermakkelijk pocheren: Culy style. Je geheime wapen? Vershoudfolie.
Stap 1: scheur een flink stuk vershoudfolie (beter teveel dan te weinig!) af en leg in een kommetje of klein bakje. Pak een beetje neutrale olie en wrijf dit in de folie in het kommetje (je kunt hier ook een kwastje voor gebruiken). Neem niet teveel, gewoon een klein beetje zodat elk hoekje in-geolied is. Breek het ei er voorzichtig in.
Neem de vier punten van de folie en breng deze samen tot er een buideltje ontstaat. Probeer het buideltje zodanig strak dicht te knopen dat er geen lucht meer bij het ei zit. Pas op: de vershoudfolie kan scheuren, dus doe dit voorzichtig. Daarom is een beetje extra folie wel handig, zoals beschreven bij stap 1.
Doe water in een kookpan, wok of hele diepe hapjespan en breng tegen de kook aan. Doe de buideltjes in het water en laat 5-6 minuutjes meekoken. Zorg dat het water niet overdreven hard gaat koken.
Na 5-6 minuutjes is je eiwit wit en gestold.
Haal de buideltjes eruit en leg op een plankje.
Knip of snijd het buideltje open. Voorzichtigheid is geboden; je dooier is (als het goed is!) nog zacht. Trek of pel de folie er langzaam af. Als dit moeilijk gaat, heb je te weinig olie gebruikt bij stap 2.
Et voilà: je gepocheerde eitje is klaar!