Dutch baby: een luchtige pannenkoek uit de oven
Op de leuke blog Food Bandits stuitten we op dit bijzondere recept, genaamd ‘Dutch Baby’. Een soort pannenkoek die in de oven wordt gebakken en daardoor lekker luchtig wordt. Heerlijk als ontbijt of dessert met een klontje boter, ahornsiroop of vers fruit.
Verwarm de oven voor op 220 graden en verhit de 2 eetlepels boter in een ovenbestendige koekenpan. Haal wanneer de boter gesmolten is de pan van het vuur en zorg dat deze volledig bedekt is met een laagje boter, ook de randjes.
Meng in een kom (of keukenmachine) de overige ingrediënten en giet in de nog warme pan met gesmolten boter. Zet deze 10-20 minuten in de oven en houd ‘m goed in de gaten. Wanneer hij mooi verkleurd is en goed gerezen haal je de pan uit de oven. De Dutch Baby zal vlak erna instorten, maar dat maakt niet uit.
Serveer met een klontje boter, citroen (rasp of sap), poedersuiker, siroop of vers fruit. Geniet!