Culy Homemade: Dutch baby met appel, kaneel en cranberrycompote
Een gouden randje, een royale laag poedersuiker, warme appeltjes met kaneel,… Deze Dutch baby is pure #breakfastbliss. Perfect voor tijdens de kerstbrunch of bij het kerstontbijt.
Dutch baby’s zijn fluffy in de oven gebakken pannenkoeken. Zijn ze typisch Nederlands (Dutch) en lijken ze op baby’s? Verre van. Maar dat ze waanzinnig lekker brunchvoer zijn, is een vaststaand feit.
> Ook lekker: de Dutch baby (een héle grote pannenkoek) van Yvette van Boven
Zo maak je de Dutch baby
Verwarm de oven voor op 225 graden. Doe de eieren, de melk, de bloem, de vanille, de suiker en een snufje zout in de blender en mix tot een gladde massa. Zet 20 minuten aan de kant.
Snijd onder tussen de appels in dunne schijfjes en doe in een mengkom. Voeg er een theelepel kaneel bij en meng door elkaar.
Verwarm een ovenbestendige pan met een laagje boter op medium vuur. Schenk de inhoud van de blender in de pan zodra de boter heet is.
Schik er de appelschijfjes in (in een cirkel).
Zet het vuur uit en zet de pan in de voorverwarmde oven. Bak 20 à 25 minuten tot de randjes goudbruin kleuren.
Ondertussen maak je de cranberrycompote. Doe daarvoor alle ingrediënten in een pannetje en laat 15 minuten inkoken op laag vuur. Roer tussendoor af en toe.
Haal de Dutch baby uit de oven (draag handschoenen!) en werk de af met poedersuiker, extra kaneel en cranberrycompote. Serveer onmiddellijk.
Meer inspiratie voor de kerstbrunch?
- Culy Homemade: kerst croissants met rivierkreeft (lekker bij de kerstbrunch!)
- Brunch bao met bacon, ei en hoisinsaus
- Culy Homemade: scones met pecannoten, chocolade en cranberry’s