Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 20 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Dorade uit de oven in Vietnamese stijl met paksoi en frisse kruiden

Dit is één van onze favoriete recepten voor dorade uit de oven. We marineren de vis in een geurig mengsel met kurkuma en gember en serveren het met paksoi, bosui en een lading groene kruiden.

Dit recept is geïnspireerd op een beroemd gerecht van restaurant Cha Ca La Vong in Hanoi. Daar serveren ze de vis met rijstnoedels en pinda’s. Wij keken naar de versie van chef Gregory Gourdet, die er een frisse versie van maakt met gebakken paksoi en bosui.

Dit is een snel recept, als je de tijd dat de vis moet marineren niet meerekent. Want let op: je wil de vis zeker vier uur tot een nacht in de marinade leggen. Begin dus ruim op tijd.

Wij eten dit visje met groenten zo als heerlijke lichte maaltijd, maar je kunt het gerecht ook meer body geven met rijstnoedels en pinda’s of met een kommetje rijst erbij.

Doradefilet vis uit de oven
Nancy van Batenburg voor Culy

Dorade uit de oven in Vietnamese stijl

  1. Dep de doradefilets droog met keukenpapier.
  2. Doe voor de vismarinade alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en maal tot een gladde pasta. Schep het in een schaal, bedek de vis helemaal met de marinade en laat 4 uur tot een nacht marineren in de koelkast.
  3. Zet je oven op de grillstand. Vet een baklaat licht in met olie. Haal de vis uit de marinade (wat achterblijft in de schaal, gooi je weg) en leg de doradefilets op de bakplaat. Zet de vis in de oven onder de hete grill gedurende 8 tot 10 minuten. Haal de vis uit de oven als ‘ie gaar is.
  4. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een wok. Voeg de stukken paksoi, de bosui en de chilipeper toe aan de hete wok en bak ze ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout.
  5. Leg de gewokte groenten op de borden en verdeel de stukjes doradefilet eroverheen. Bestrooi met de verse dille en koriander en leg de partjes limoen ertussen.
Doradefilet vis uit de oven / Vietnamees

Meer vis uit de oven:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.