DIY: zelf pindakaas maken
Pindakaas is ongetwijfeld de onbetwiste kampioen wanneer het neerkomt op broodbeleg, dus waarom zouden we het niet zelf maken? Op de originele blog Beginspiration vonden we dit heerlijke recept voor DIY pindakaas, zo makkelijk en vooral ongelooflijk lekker!
Het grootste pluspunt: er zitten geen conserveringsmiddelen en extra smaakmakers in waardoor je pindakaas zo veel lekkerder smaakt dan die uit de supermarkt, én een stuk gezonder is!
Doe alle pinda’s in de keukenmachine en voeg eventueel een klein snufje zeezout toe, laat fijn malen tot het een mooie pasta is geworden. Het kan zijn dat het wat langer duurt, ongeveer 4-5 minuten.
Doordat pinda’s vrij vet zijn van zichzelf (helaas) hebben ze geen extra olie nodig om het tot een smeuïge massa te laten komen. Daarnaast gaan ze door verschillende stadia, gedurende het pindakaas-maak-traject. Niet schrikken, het hoort erbij! Vandaar wat extra beeldmateriaal:
De zelfgemaakte pindakaas kan je in de koelkast een aantal weken en op kamertemperatuur 1,5 week bewaren.