Dillepesto met pistachenoten en ansjovis
Pesto maak je van origine met basilicum en pijnboompitten, maar je kunt er allerlei andere kanten mee op! Deze dillepesto maak je met onder andere dille (het is heus), pistachenoten en ansjovis. Weer ‘s een keer wat anders!
Dit recept komt van blogger Hanneke van Culinea. Op de blog van Hanneke verschijnen wekelijks heerlijke recepten, van zoet tot zout en van diner tot een snack voor de lekkere trek.
Hanneke: “Deze pesto gemaakt van dille is erg lekker bij vis zoals zalm, maar bij een bietensalade smaakt het ook super.”
Ook proberen: Verse pesto van munt en cashewnoten
Zo maak je de dillepesto
Haal de dunne blaadjes van de dilletakken. Doe ze in een blender of keukenmachine.
Doe de knoflook, ansjovisfilets, pistachenoten en een scheut olijfolie erbij. Blend tot een smeuïge pesto.
Als het te dik naar je zin is mix er dan nog wat olie door. Breng op smaak met peper en zout.
Heerlijke recepten met pesto
- Gepocheerde eieren met peterseliepesto
- Pestobroodjes voor bij de borrel
- 9 lekkere smeersels voor op een toastje