Deze vegan banana pancakes zijn glutenvrij én suikervrij
Dit zijn de lekkerste pannenkoeken OOIT. En ze zijn ook nog eens vegan, glutenvrij, lactosevrij én suikervrij! Het goddelijke recept voor deze pancakes in Amerikaanse stijl – maar dan gezond – komt oorspronkelijk van de blog Delicious Lyella.
De pannenkoeken zijn heel eenvoudig te maken en bijna iedereen smult ervan. Ze zijn ook nog eens supergezond dus je hoeft je niet schuldig te voelen als je ze eet als ontbijt, lunch of gewoon… tussendoor!
Tip: Als je de pannenkoeken honderd procent glutenvrij wilt hebben kies je voor glutenvrije havervlokken. Deze zijn tijdens de productie én in de fabriek niet in aanraking gekomen met gluten.
Het recept
We beginnen met de pannenkoeken. Doe de havervlokken in de keukenmachine en mix totdat er een fijn meel ontstaat. Snijd de banaan in stukken en prak fijn met een vork. Doe het havermeel, de geprakte banaan en alle andere ingrediënten in een kom men goed. Het geheel moet lekker dik en romig worden. Maar roer niet te hard, dan maak je bijvoorbeeld de bosbessen teveel kapot.
Als de pan goed heet is voeg je een theelepel kokosolie toe en wacht je tot deze gesmolten is. Giet een kwart van je pannenkoekenbeslag in het midden van de pan, gebruik een lepel om een mooie ronde cirkel te vormen. Check na ongeveer een minuutje of de bodem van de pannenkoek stevig is; draai dan om en bak de andere kant ook een minuut. Haal de pannenkoek uit de pan en herhaal voor de andere pannenkoeken.
Maak af met wat ahornsiroop, de blauwe bessen en een takje munt.