Deense rabarbertaart met marsepein
Als je nog niet naar Kopenhagen wilde, wil je dat wel na het zien van het kookboek ‘Een culinair bezoek aan Kopenhagen’. Christine Rudolph & Susie Theodorou hebben in dit boek de lekkerste recepten uit de Deense keuken verzameld, aangevuld met prachtige beelden uit de Deense hoofdstad. Een boek om niet alleen uit te koken, maar ook bij weg te dromen.
Wij mogen alvast een lekker recept uit het boek met je delen, voor rabarbertaart met marsepein. Christine en Susie: “Dit gerecht, gebaseerd op een recept uit Mikkel Karstads prachtige kookboek Gone Fishing (in 2016 verschenen), werd eigenlijk met appels gemaakt, maar je kunt ook seizoensfruit naar keuze gebruiken. Hier hebben we rabarber gekozen.”
Rabarbertaart met marsepein
Verwarm de oven voor op 170 °C (gasstand 3). Schep in een kom de rabarber om met de kaneel en rietsuiker en laat hem minstens 20 minuten rusten.
Meng intussen de boter, basterdsuiker en marsepein in een keukenmachine tot een gladde massa. Voeg geleidelijk de eieren toe, daarna de bloem en citroenrasp.
Schep het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede taartvorm van 20 cm doorsnee en verdeel de rabarber erover.
Bak de taart 40-50 minuten, tot hij stevig is en de rabarber bruine randjes heeft. Dek de taart af met aluminiumfolie als de rabarber tijdens het bakken te donker wordt. Laat hem 1 uur afkoelen.
Serveer warm of op kamertemperatuur met crème fraîche.
Een culinair bezoek aan Kopenhagen van Christine Rudolph & Susie Theodorou (Karakter Uitgevers) ligt nú in de boekhandel voor € 27,99 of bestel ‘m online.