Smeuïge Deense droomtaart met kokos (Drømmekage)
Drømmekage noemen de Denen deze taart met kokos. Als je het vertaalt, betekent het droomtaart. Daarom noemen wij het een Deense droomtaart. Het is een ultiem smeuïge taart, met een sticky topping van kokos. Als je daar niet gelukkig van wordt, weten wij het ook niet meer.
Ingrediënten
Voor 10 tot 12 personen:Voor de taart:
- 3 eieren
- 225 gram kristalsuiker
- 1/2 theelepel vanillesuiker
- 225 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 75 gram gesmolten boter (ongezouten)
- 150 ml volle melk
- Springvorm van ongeveer 23 centimeter
Voor de topping:
- 100 gram boter
- 250 gram donkerbruine basterdsuiker
- 75 ml volle melk
- 150 gram geraspte kokos
- Snufje zout
De Denen zijn belachelijk goed in het maken van kaneelbroodjes (kanelbullar), maar ze bakken ook een verdomd lekkere Deense droomtaart met kokos (Drømmekage). Dé taart voor alle kokosfans.
Zo maak je deze Deense droomtaart
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de taartvorm in en bekleed ‘m met bakpapier. Zet ‘m op een bakplaat, zodat ‘ie stevig staat.
- Klop met een mixer met garde de eieren, suiker en vanillesuiker op tot ‘ie luchtig en zachtgeel (bijna wit) is.
- Zeef ondertussen de bloem en het bakpoeder boven een kom. Spatel dat vervolgens rustig door het eimengsel.
- Meng de melk en de gesmolten boter en meng dat ook rustig door het beslag, tot alles helemaal is opgenomen.
- Giet het beslag voor de taart in de taartvorm en zet de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Laat ongeveer 35 minuten bakken, tot een satéprikker schoon uit het midden komt.
- Smelt ondertussen in een klein pannetje op laag vuur alle ingrediënten voor de topping.
- Haal de cake uit de oven en spreid de topping erover uit met de achterkant van een lepel. Zet de taart van terug in de oven, draai de temperatuur naar 200 graden en laat de Deense droomtaart nog 5 minuten bakken.