Sunny side up: dé truc voor een krokant gebakken spiegelei met zachte dooier
Iedereen kan een eitje bakken zou je zeggen. Toch gaat het ook bij de beste weleens mis. Met deze tip is succes gegarandeerd en is je eitje niet alleen knapperig en krokant, maar is het eiwit gaar en je dooier zacht. Wat wil een mens nog meer op de zondagochtend?
Het succes zit ‘m in twee elementen:
– Door het gebruik van kokosolie worden de onderkant en randjes lekker krokant en voorkom je dat het eitje aan de pan blijft plakken.
– Voeg de eidooier later toe aan de pan, zodat het eiwit goed gaar en krokant kan worden, en je dooier zacht blijft.
Smelt de kokosolie in de warme pan en scheid het ei. Giet het eiwit in de hete pan en bak deze op middelhoog vuur gedurende een minuut of totdat hij bijna niet meer transparant is.
Leg voorzichtig de dooier op het eiwit en houd ‘m indien nodig tegen met je vingers totdat hij vast zit. Laat het eitje nog een paar (ongeveer twee) minuutjes bakken totdat de randjes bruin en knapperig zijn. Haal voorzichtig met een spatel de randjes los en haal het ei uit de pan. Breng op smaak met zout en peper en… Geniet!