De allerlekkerste scones maak je zo
Wat is er Britser dan scones? In de FoodWeLove box van maart staat de keuken van Groot-Brittannië in de hoofdrol, en daar mogen uiteraard scones niet bij ontbreken. Daarom geven ze je een basisrecept plus vier variaties voor jolly good scones.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe alle ingrediënten in een grote kom en mix het geheel tot een (plakkerig) deeg. Voeg nog wat melk toe als het te droog is.
Maak van het deeg acht tot tien bolletjes, of steek acht tot tien rondjes uit met een deegsteker. Leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bak de scones in vijftien minuten op 220 °C goudbruin.
Variaties (toevoegen aan het basisdeeg)
Pompoen, salie en nootmuskaat
– Vervang bij deze variant de vanille en suiker door 3 theelepels nootmuskaat
– 10 blaadjes salie, fijngesneden
– 400 gram pompoen, gekookt, geprakt en het vocht er uit geknepen
Pistache, gember en mandarijn
– 2 handen pistachenoten, in kleine stukjes
– 2 tl geraspte gember
– Rasp van 2 mandarijnen
Rum rozijnen, kaneel en sinaasappel
– Vervang bij deze variant de vanille door 3 theelepels kaneel
– 150 gram rozijnen gedrenkt in rum
– Rasp van 1 sinaasappel
Banaan en chocolade
– 1 banaan, in kleine stukjes
– 250 gram chocolade, in kleine stukjes
Dit recept hoort bij de FoodWeLove box. Met een abonnement op FoodWeLove krijg je elke maand een box met heerlijke ambachtelijke producten volgens een bepaald thema. Altijd lekker, altijd een verrassing, plus recepten en gratis bij je thuis bezorgd.