De allerlekkerste no-bake chocolate cake
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F11%2FNo-bake-chocolatecake-2.jpg)
Waarom jezelf een uur lang gek maken met de onweerstaanbare geur van een vers gebakken chocoladetaart, als je ‘m ook zonder te bakken kan maken? Je leest het goed, deze taart gaat niet in de oven, maar moet wel een nachtje “slapen” voordat je ervan kan genieten.
- Boter om in te vetten
- 225 gram donkere chocolade met 70% cacao
- 225 gram slagroom
- 1/2 theelepel allspice (optioneel)
- 2 theelepels fijngemalen espresso (optioneel)
- Snufje zout
- Cacaopoeder om mee te serveren
Vet een kleine cakevorm in met boter in en bedek met bakpapier. Smelt de chocolade au bain-marie.
Verwarm in een pan de room op middelhoog vuur en roer er de allspice en espresso door, mits je deze wilt gebruiken. Haal wanneer de room bijna te warm is om aan te raken de pan van het vuur en roer er het zout doorheen.
Roer de chocolade door de room en roer voorzichtig totdat alles goed gemengd is. Giet het mengsel in je cakeblik en bedek met plasticfolie. Laat de taart in de koelkast een paar uur, of een hele nacht, “hard” worden.
Haal wanneer je de taart gaat aansnijden deze uit de vorm en laat ‘m op kamertemperatuur komen, dit duurt ongeveer 10 minuutjes. Bedek met een laagje cacaopoeder en snijd in plakken.