Culy Homemade: dame blanche met bacon en gesuikerde amandelen voor Vaderdag
Mogen wij even een lans breken voor desserts met bacon? Komt ‘ie: het zoute van bacon brengt wat zoet is in balans en maakt desserts tien keer stoerder. Nooit geprobeerd? Met Vaderdag in het vooruitzicht heb je een goed excuus om daar verandering in te brengen. Deze dame blanche met bacon, gesuikerde amandelen en ahornsiroop is namelijk geweldig.
Bij het maken van deze dame blanche ontdekten we trouwens een nieuw favoriet ijs: Bourbon Vanilla van Ice Cream Factory (te koop bij o.m. Ekoplaza). De naam is geen overdreven zaak: de vanillezaadjes zijn zichtbaar talrijk aanwezig en dat vertaalt zich in een verfijnd vanillearoma.
Dame blanche met bacon en gesuikerde amandelen (voor Vaderdag)
Verwarm de oven voor tot 190 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de plakken bacon op. Bestooi elk plakje bacon met een laagje bruine suiker.
Bak een kwartier in de warme oven en kijk of de bacon een mooi gekaramelliseerd laagje heeft gekregen. Zo niet, bak dan nog een paar minuten extra. Laat de bacon een paar minuten afkoelen zodat ‘ie kan uitharden.
Schep het vanille-ijs in een coupe en schik er de baconstrips op. Druppel er wat van de ahornsiroop op en maak de dame blanche af met de gesuikerde noten. Lekker met een glas whisky on the rocks.
Meer ideeën voor Vaderdag?
- Dit zijn de leukste culinaire cadeaus voor Vaderdag
- Culy Homemade: makkelijk bierbrood (leuk om te maken voor Vaderdag!)
- Deze stoere gerechten serveer je op Vaderdag