Culy Homemade: Sinterklaas dame blanche met speculaas
Deze dame blanche met speculaas is dan wel supersimpel, maar simpelweg superlekker. Door speculoospasta te smelten krijg je namelijk een saus waarmee je perfect de chocoladesaus in de traditionele versie kunt vervangen. Da’s handig! En vooral érg geschikt voor op pakjesavond.
Al vermoeden wij dat je dit ijsje nog veel vaker op tafel zult zetten, het hele jaar door. Zo gaat dat nou eenmaal hè, met van die briljante toetjesrecepten? Onze goedkeuring heb je in ieder geval.
Zo maak je de Sinterklaas dame blanche met speculaas
Smelt de speculoospasta in een steelpannetje tot deze gesmolten is en de textuur van chocoladesaus krijgt. Roer een paar keer met een garde in de pan.
Schep de bollen ijs in je coupe en lepel er de speculoossaus over.
Breek de koekjes in stukjes en schik ze op het ijs. Het staat leuk als je één speculaasje heel houdt en dat in de bovenste bol duwt. Maak de dame blanche met speculaas af met een grote toef slagroom. Genieten maar!
Meer ideeën voor Sinterklaas?
- Culy Homemade: gehaktballetjes in bier (voor sinterklaasavond)
- Speculaastiramisu (voor Sinterklaas!)
- Culy Homemade: apfelstrudel met speculaas (voor Sinterklaas!)