Culy Homemade: Dalgona (ijs)koffie – zo maak je deze trending koffie
We hadden ‘t er al eerder over: Dalgona koffie werd de laatste tijd immens populair. Dat begrijpen we wel, want deze ijskoffie is zo mogelijk de smeuïgste koffie die je in je leven zult proeven.
De koffie doet zelfs zó romig aan dat je het ook prima zou kunnen serveren bij wijze van toetje (misschien met wat homemade pecankoekjes erbij?).
Wij maken ‘m hier echt als ijskoffie, met ijsblokjes erin. Hou je daar niet zo van (of is het weer niet zo denderend), dan kun je die natuurlijk ook altijd weglaten.
> Lees meer over de trend: Dalgona koffie is de nieuwste koffie hype
Zo maak je de Dalgona koffie
Vul een glas met een paar ijsblokjes en giet het voor 2/3 vol met (plantaardige) melk.
Doe de suiker, oploskoffie en het water in een mengkom en mix met een handmixer tot er stijve pieken ontstaan.
Schep met een eetlepel een laag van de massa op de melk in het glas.
Roer – om de koffie vervolgens op te slurpen – de twee lagen door elkaar.
Meer met koffie?
- Moet je proeven: Vietnamese koffie en ijskoffie
- Culy Homemade: koekjes met bruine boter, koffie en pecannoten
- Culy Homemade: snelle en makkelijke Affogato Trifle (vanille-ijs met koffie en cantuccini)