Dadels gedipt in chocolade & nootjes
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F05%2F178508771.jpg)
Dadels, oh, we kunnen ze blijven snoepen. Vooral die heerlijke verse Medjoul-dadels van de Turkse winkel. Voor dit recept kun je verse, maar ook gedroogde gebruiken. Heerlijk gedipt in chocolade en bestrooid met nootjes; perfect voor bij de (Arabische) koffie!
- Verse of gedroogde dadels, zonder pit
- Pure chocolade, gesmolten en eventueel getemperd*
- Gehakte noten, bijvoorbeeld pistachenoten
- Optioneel: zeezout
Smelt de chocolade en temper deze voor het beste resultaat. Je kunt ook niet temperen, maar dan moet je de dadels wel constant in de koelkast bewaren en krijgen ze een minder mooie finish. Of meteen opeten, natuurlijk!
Dip de ontpitte dadels tot halverwege in de gesmolten chocolade en bestrooi direct met gehakte noten en eventueel wat zeezout voor extra smaak. Leg op een bakpapiertje in de koelkast om hard te worden.