Redactie
Redactie Dessertrecepten 11 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Dadelcake met fudge

Deze heerlijke dadelcake komt van de fijne blog DoorEten.com. Een absolute aanrader! 

Haal de pitten uit de dadels en doe deze met de honing in een kom. Breng het water aan de kook en giet het over de dadels. Laat de dadels 30 minunten wellen en pureer ze met een staafmixer even kort tot moes. Als je geen staafmixer hebt snijdt je ze in heel kleine stukjes en overgiet ze daarna met het water.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met boter en leg een stukje bakpapier op de bodem. Hak de nootjes in stukken.

Klop de boter met de suiker tot een romig mengsel en klop er vervolgens de eieren door. Klop de dadels met het vocht door het mengsel en roer goed. Meng de noten erdoor, samen met de bloem en het bakpoeder. Voeg een snuf zout en de koekkruiden toe en roer nog een keer goed door.

Schep het mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake nu zo’n 60 minuten in de oven tot een sateprikkertje er schoon uit komt. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.

Doe de fudge in een kommetje en giet er de melk bij. Verwarm de fudge nu in de magnetron op middelhoge stand tot hij is gesmolten (ongeveer 2 minuten). Roer tussendoor goed door en giet de fudge snel over de cake heen. Versier eventueel met wat pecannootjes en genieten maar.

Lees meer recepten op DoorEten.com.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.