Redactie
Redactie Dessertrecepten 16 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

Cupcakes maken met olie i.p.v. boter

Cupcakes en muffins worden traditioneel met boter gemaakt, maar in Amerika zie je steeds vaker dat ze een methode met olie in plaats van boter toepassen. Een iets andere smaak, maar we geven je graag een recept. Dit recept voor basis vanille cakejes komt van De Bakparade

Wat voor olie?

Gebruik een neutrale plantaardige olie, zoals zonnebloemolie. Geen olijfolie, dit geeft een veel te sterke smaak (of je moet hartige muffins maken).

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet 12 papieren vormpjes in een cupcake vorm. Meng de olie, melk, suiker en vanille. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer totdat er geen klontjes meer zijn. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak 20-22 minuten totdat de cakejes lichtbruin zijn en een satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen op een rooster.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.