Redactie
Redactie Diner 15 jan 2014
Leestijd: 2 minuten

Verse tomatensoep maken: dit is Culy’s favoriete recept (en zó makkelijk!)

Niks mis met de kant-en-klare variant op z’n tijd, maar verse tomatensoep maken is veel makkelijker dan je misschien zou denken. Met ons favoriete recept laten we je ontdekken hoe eenvoudig dit is – én waarom je dit veel vaker zou willen doen.

Minstens één keer per week genieten we van een soepje. Of hij nou zelf gemaakt of zelf gehaald is, het blijft lekker (en al helemaal met wat brood en roomboter). Wat onze favoriete homemade variant is? Deze tomatensoep! Deze verse tomatensoep maken we met basilicum, zoete paprika én balsamico-azijn.

Culy’s 10 favoriete soepen voor de herfst

Verse tomatensoep maken
Bron: Culy

Verse tomatensoep maken

  1. Kerf de tomaten in zodat ze aan de onderkant (aan de andere kant van het kroontje) een kruisje hebben. Leg ze in een schaal en giet hier (kokend) heet water over heen. Haal ze er na een minuut voorzichtig uit en je pelt zo het velletje eraf.
  2. Snipper de ui en fruit deze in een grote pan in een scheutje olijfolie (hoeft niet per sé hele goede olie te zijn). Voeg hier het blaadje laurier aan toe en breng op smaak met zout en peper. Snipper de knoflook en voeg wanneer de ui wat glazig begint te zien deze toe. Bak even mee.
  3. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes (brunoise) en bak deze vijf minuutjes mee met het ui-mengsel. Hak de helft van de basilicum (inclusief steeltjes) samen met de resterende steeltjes fijn en voeg deze ook toe. Snijd ook de tomaten in blokjes (deze mogen wat groter zijn) en voeg deze toe aan de pan. Kruid met een flinke snuf zout en wat peper.
  4. Zet de deksel op de pan en laat dit geheel minstens een half uur op laag vuur sudderen. De tomaten worden zachter en vormen al bijna een echte tomatensoep. Voeg 100-200 milliliter van de bouillon toe en laat kort meekoken.
  5. Verwijder het laurierblaadje. Pureer de tomatensoep met een staafmixer, proef of hij genoeg smaak heeft en voeg eventueel extra bouillon, peper en zout toe. Hak de basilicum fijn.
  6. Serveer de tomatensoep met de basilicum, een scheutje olijfolie en een scheutje balsamico.

Meer lekkere soeprecepten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.