Culy Homemade: vegetarische tikka masala met zoete aardappel
Heb je zin in een vegetarisch gerecht, maar dan wel één met een explosie aan smaak? Met deze vegetarische tikka masala zit je goed. Hij zit bomvol veggies: zoete aardappel, bloemkool, paprika én kikkererwten.
Onze vegetarische tikka masala is zelfs helemaal vegan, tenzij je er natuurlijk een grote klodder yoghurt op serveert, zoals wij doen (tip: kokosyoghurt is minstens zo lekker).
Wij eten ‘m in kommetjes met zelfgemaakt naanbrood. Maar deze tikka masala is ook heerlijk met basmatirijst, bloemkoolrijst of zelfs op een tortilla.
Zo maak je deze vegetarische tikka masala
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verdeel de blokjes zoete aardappel, de paprika en de bloemkoolroosjes over een bakplaat. Hussel ze door elkaar met een eetlepel zonnebloemolie en een flinke snuf zout. Rooster de groenten in ongeveer 15 minuten gaar en lichtbruin.
Maak ondertussen de kruidenpasta. Pureer in een keukenmachine de ui, knoflook, gember en groene chilipeper met ongeveer 2 eetlepels water tot een gladde pasta. Je kunt dit natuurlijk ook met een staafmixer doen.
Verhit twee eetlepels zonnebloemolie in een wok of grote pan op medium vuur. Doe de kruidenpasta erin, samen met de garam masala, het kerriepoeder en het paprikapoeder. Bak de kruidenpasta ongeveer 4 minuten, tot ‘ie geurig is en ingedikt. Voeg dan de tomatenpuree toe, een snufje zout en 240 ml water.
Breng de saus aan de kook en zet het vuur lager. Laat 10 tot 15 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus. Doe de geroosterde groenten erbij, samen met de kikkererwten. Voeg ook de kokosmelk toe en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Serveer de vegetarische tikka masala met wat fijngehakte koriander, een lekkere klodder yoghurt en het naanbrood.
Dit vind je misschien ook lekker:
- Vega enchiladas met zoete aardappel en zwarte bonen
- Vega(n) katsu curry met krokante aubergine & zoete aardappel
- Quesadillas met zoete aardappel en chorizo