Culy Homemade: tuinbonensalade met artisjokharten en Parmezaan
Deze tuinbonensalade is een superlekker bijgerecht, maar ook ideaal tijdens de lunch of om mee te nemen naar het park. Lekker met dubbelgedopte tuinbonen, artisjokharten en Parmezaanse kaas.
Tuinbonen zijn van april tot september in het seizoen. Dus grijp je kans en grijp die bonen voordat het te laat is! Vers zijn ze namelijk het allerlekkerst. Probeer het maar eens in deze tuinbonensalade met artisjokharten en Parmezaanse kaas. Om je vingers bij op te eten.
Tip: het doppen van tuinbonen is een flink klusje, maar zorgt wel voor het lekkerste resultaat. Heb je hier geen zin of tijd voor? Skip dan het doppen.
Tuinbonensalade met artisjokharten en Parmezaan
Blancheer de tuinbonen 1 à 2 minuten en doe dit ook met de amandelen. Laat iets afkoelen. Haal indien nodig de schil van de amandelen en dop de tuinbonen door het vliesje te verwijderen.
Breng de tuinbonen op smaak met een scheutje olijfolie, het citroensap, de tijm, peper en zout. Verdeel over een schaal en verdeel hierover de citroenrasp.
Verdeel de artisjokharten over de tuinbonensalade en schaaf hierboven flakes van de Parmezaanse kaas.
Meer recepten met tuinbonen:
- Culy Homemade: salade met zilverui, krieltjes en tuinbonen
- Gegrilde garnalen met een basilicum-tuinbonenpuree
- Malse runderbiefstuk met gesmoorde tuinbonen