Redactie
Redactie Dessertrecepten 1 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: trifle met appel

Deze snelle en verrukkelijke trifle met appel, mascarpone en kaneelcrumble doet het altijd goed als nagerecht. Enjoy!

Neem mooie glaasjes (wij gebruikten dubbelwandige glazen van Bodum). Laat in een pannetje de boter smelten en een beetje bruinen (niet aanbakken!), draai het vuur uit en doe er vervolgens de cruesli bij. Snel omscheppen zodat de cruesli een boterlaagje krijgt en dan over de glazen verdelen. Even in de koelkast wegzetten.

Snijd een appel in superdunne schijfjes met behulp van een mandoline.

Klop de mascarpone met de melk samen tot een zachter en smeuig geheel. Neem de vanille essence of snijd een verse vanilleboon open en gebruik dit. Voeg de vanille toe aan de mascarpone en klop goed door. Niet zoet genoeg? Je kunt altijd wat (poeder)suiker toevoegen. Haal de glazen uit de koelkast en schep een lepel van de caramel fudge saus bovenop de crueslibodem. Leg daar een paar schijfjes appel op, en daarop een grote lepel van het mascarponemengsel. Maak af met nog een paar schijfjes appel en wat kaneel.

Photo 19-05-12 19 20 53Photo 19-05-12 19 21 42

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.