Redactie
Redactie Diner 4 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: Thaise zoete aardappel-pastinaaksoep

Deze Thaise zoete aardappel-pastinaaksoep van onze collega Sharon is heel gezond, vol van smaak en vult enorm. Perfect voor een doordeweekse avond (én om de volgende dag mee te nemen naar kantoor!).

Verhit in een koekenpan wat olijfolie of roomboter en voeg de rode uienringen toe. Laat op heel zacht vuur langzaam zacht worden en goudbruin karamelliseren. Voeg halverwege de ringetjes prei toe (deze hebben iets korter nodig). Als het geheel zacht en gaar is, haal je het van het vuur. Kruid eventueel met wat zout.

Bak het karwijzaad even kort aan in een droge pan en maal in een vijzel. Voeg toe aan het ui-prei mengsel en bewaar alles in een bakje tot gebruik.

Verhit in brede hapjespan een beetje olijfolie op medium vuur. Voeg hieraan de knoflook, gember en rode peper toe en bak tot ze geurig en heel lichtbruin. Voeg nu de (milde) currypasta toe en bak een minuutje door.

Voeg de blokjes zoete aardappels en pastinaak toe en bak kort mee. Voeg nu de bouillon toe (250 ml voor een heel dikke soep, 500 ml voor een dunnere soep) en breng het geheel aan de kook.

Pureer nu het geheel met een staafmixer of in een sterke blender, je kunt zelf bepalen hoe glad je de soep wil hebben. Kruid met zout naar smaak.

Lepel de soep in borden en verdeel het gekaramelliseerde ui-prei mengsel erover. Maak af met fijngehakte koriander en vers citroensap.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.