Culy Homemade: Thaise mihoensalade met mango, aubergine en koriander
Deze salade met mango, aubergine en koriander is heerlijk licht en is ook ideaal om voor een grote groep te maken.
Ben je niet zo dol op koriander? Vervang dit dan door basilicum of munt.
Snijd de aubergine in dobbelsteentjes en zet een ruime pan op middelhoog vuur. Verwarm hierin een scheut zonnebloemolie en voeg de aubergineblokjes toe. Bak onder regelmatig schudden.
Kook de mihoen volgens de verpakking met een snuf zout en spoel af onder de koude kraan. Breng de aubergine op smaak met peper en zout en laat mooi bruin worden. Meng ondertussen de sojasaus met de honing en blus hiermee de aubergine af. Haal de pan direct van het vuur en laat de aubergine afkoelen in een apart bakje.
Snijd de mango in reepjes, hak de koriander grof en de peper fijn. Breng de mihoen op smaak met een klein beetje olijfolie en het sap van een halve limoen.
Verdeel de mihoen over vier borden of over een grote schaal, en leg hierop de mango, aubergine, koriander en rode peper. Garneer met een extra limoenpartje en geniet!
Tip: deze combinatie is ook heerlijk om spring rolls mee te vullen!