Culy homemade: tarbot a la Toscanini
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F05%2FPhoto-16-05-12-19-29-19d.jpg)
Onlangs aten wij de meest lekkere tarbot bij het Italiaanse toprestaurant Toscanini in Amsterdam. Thuis namaken kan natuurlijk ook!
Ingrediënten
Voor 4 personen:- 2 citroenen
- 1 teen knoflook
- 4 takjes verse peterselie
- 4 tarbotfilets (a 125-150 g)
- zout en peper
- 1 dl olijfolie
Zo maak je tarbot a la Toscanini
Eén citroen uitpersen en sap in schaal doen. Knoflook erboven uitpersen. Peterselie fijn knippen en erdoor roeren. Visfilets in citroenmengsel leggen en afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.
Vis bestrooien met zout en peper. In koekenpan olie verhitten en hierin vis op de huidkant 2-3 minuten bruin en gaar bakken, daarna nog 1 minuut op de andere kant. Serveren met olijfolie en eventueel wat citroensap, gebakken zeekraal en gebakken bospaddenstoelen.