Culy Homemade: supersnelle sushi wraps met zalm en avocado
Deze sushi wraps zijn het perfecte maaltje voor als je zin hebt in sushi, maar geen zin in het gehannes met nori vellen (die gedroogde zeewier). Stiekem is het een klein beetje een cross-over naar de Mexicaanse keuken, want we verpakken deze sushi wraps dan ook in een tortilla. Laat het de Japanners maar niet horen… maar hee: lekker dat ze zijn!
Je kunt gewone bloemtortilla’s gebruiken voor dit recept, maar wij gebruikten de Seaweed Wraps van Seamore. Die zijn gemaakt met zeewier, waardoor je 25% meer vezels binnenkrijgt dan met een normale wrap.
Overigens kun je van deze sushi wrap ook een sushi burrito (sushirrito) maken: voeg dan wat gekookte sushirijst toe aan je wrap. Nog net iets meer vullend. En verder hoef je je natuurlijk ook niet te houden aan die ingrediëntenlijst die wij voor je hebben opgesteld. Ga lekker freestylen met je sushi wraps en voeg bijvoorbeeld gefruite uitjes, bosui, knapperige garnalen of vis in een lekkere marinade toe.
Zo maak je deze sushi wraps
Maak de rode kool aan met het sap van een limoen en een eetlepel olijfolie. Schep goed door en zet opzij.
Meng in een kommetje de mayonaise met de wasabi. Begin met een theelepeltje en proef (dat is het leukste gedeelte aan koken…)! Doe er meer wasabi bij als je dat lekker vindt.
Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan (of in de magnetron: check de verpakking) tot ze lekker zacht zijn. Dan zijn ze lekkerder en kun je ze straks beter vouwen.
Smeer de tortilla’s in met wat van de wasabi-mayonaise. Schik de plakjes avocado erop en leg daar weer de plakjes zalm op. Probeer de ingrediënten zoveel mogelijk in een lange baan te leggen, in het midden van de tortilla.
Schep er wat van de ingemaakte rode kool bovenop en strooi de furikake of sesamzaadjes eroverheen.
Vouw de wrap dicht: sla eerst de zijkanten naar binnen en vouw dan de onderkant over de ingrediënten en rol door tot je een mooie, langwerpige wrap hebt.
Snijd de sushi wraps diagonaal doormidden en serveer met wat sojasaus.