Culy Homemade: supersnelle sabayon met Sauternes en vers fruit
Deze sabayon met Sauternes (een geweldige lichtzoete dessertwijn) en vers fruit is supersnel te maken. Het ideale toetje wat in 10 minuutjes op tafel staat én waarmee je je flinke indruk maakt op je gasten.
Zet een pan met een laag water op het vuur en breng zachtjes aan de kook. Leg alvast een schone kom klaar die je boven deze pan kunt hangen, zonder dat deze het water raakt.
Smelt de suiker in een pannetje met een klein laagje Sauternes op heel zacht vuur, een paar minuutjes. Lepel een beetje van dit mengsel over het fruit voor een mooie glanslaag.
Voeg de rest van de Sauternes aan het pannetje toe.
Doe de eidooiers in de kom boven het pannetje zacht kokend water en verwarm deze au bain marie terwijl je blijft kloppen met de garde. Voeg rustig de siroop uit het pannetje toe en blijf kloppen tot de sabayon mooi dik is.
Giet de sabayon op een bord (zorg dat je bord niet te koud is) en lepel hier het fruit op.