Culy Homemade: superkrokante kipschnitzel met gegrilde courgette
Heerlijk, zelf schnitzels maken. Kip lekker paneren en superkrokant bakken, en dan serveren met gegrilde courgette en citroen-kruidenmayonaise.
Sla je kipfilets plat. Je kunt dit het beste doen door het vlees tussen twee laagjes vershoudfolie te leggen en met een zwaar plat voorwerp (bv. een pan) gelijkmatig plat te slaan. Maak het vlees niet té plat.
Zet drie kommetjes klaar: een met de bloem met wat peper en zout, een met 1 losgeklutst ei en eentje met panko (Japans broodkruim). Paneermeel kan natuurlijk ook.
Haal eerst de platgeslagen kipfilet door de bloem, beetje aftikken, dan door het ei, beetje af laten druppen, en dan door het paneermeel halen. Doe dit hierna ook met de andere kipfilet. Voor een extra krokante korst haal je de kip nogmaals door het ei en de panko.
Verwarm een pan op medium vuur met olie en boter. Bak hierin de kipschnitzels goudbruin en superkrokant.
Grill ondertussen de plakjes courgette in een grillpan. Maak dan de citroen-kruidenmayonaise. Maak de mayonaise zelf (hier lees je hoe dat moet) of koop je favoriet. Meng deze met wat citroensap, peterselie en bieslook.
Serveer de kipschnitzel met de gegrilde courgette en mayonaise.