Redactie
Redactie Diner 20 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: spareribs uit de slowcooker met pittige barbecuesaus

Deze spareribs uit de slowcooker met pittige barbecuesaus zijn zó lekker dat het een zonde is als je ze niet maakt. Het vlees is zo zacht dat het uit elkaar valt en de saus… Tja, ga de spareribs maar gewoon zelf maken, dan weet je waar we het over hebben!

Tip: heb je geen slowcooker? Dan is er geen man overboord. Meng dan alle ingrediënten met elkaar in een grote ovenschaal en gaar vier à vijf uur in een oven op 100 graden. Dit kan ook op de barbecue!

Zo maak je de spareribs uit de slowcooker

Snipper de ui en kneus de knoflook. Doe samen met alle ingrediënten behalve het vlees in de slowcooker en meng met een lepel.

Kruid de spareribs met peper en zout en leg ze in de saus. Zorg dat al het vlees bedekt is met een laagje saus. Doe de deksel op de pan en zet de slowcooker op de hoogste stand voor 4,5 uur aan. Draai na twee uur de ribs om.

De spareribs zijn klaar wanneer het vlees er (bijna) af valt. Serveer met de saus, coleslaw en brood om de saus mee op te snoepen.

Spareribs

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.