Culy Homemade: snelle wortelpuree met filetlapjes en sjalottenjus
Dit is typisch zo’n gerecht dat je doordeweeks even uit je mouw schudt. En het is nog waanzinnig lekker ook! Met een vleugje sinaasappel en een verslavende sjalottenjus.
Breng de aardappels en wortels aan de kook en kook ze ongeveer 25 minuten; tot ze gaar zijn.
Rasp de schil van de sinaasappel. Gooi de sinaasappel niet weg: straks ga je het sap gebruiken. Bestrijk het vlees met de helft van de rasp, wat olijfolie en zout en peper.
Verwarm 30 gram boter en olie in een koekenpan. Bak hierin het vlees en de sjalotjes in 15-20 minuten zachtjes gaar. Haal de filetlapjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Blus het vet in de pan af met het sap van de sinaasappel en de bouillon en laat kort inkoken. Breng op smaak met peper en zout en leg het vlees nog even terug in de pan.
Giet de aardappels en wortels af, laat nog een paar tellen droog stomen boven laag vuur en voeg dan melk, boter en de rest van de sinaasappelrasp toe. Stamp tot een puree.
Serveer de wortelpuree met een filetlapje, de sjalottenjus en een beetje fijngehakte peterselie.